0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان
اخبار و مقالات فروشگاه پخش اسباب بازی پیشوا
  • 31
  • 95 مرتبه
بررسی دلایل کبود اعتماد به نفس و راه حل برای آن

بررسی دلایل کبود اعتماد به نفس و راه حل برای آن

12/22/1402

تقویت اعتماد به نفس:

 

شما در برابرکاهش حس اعتماد به نفس کودک چه نقشی دارید؟

خودباوری یا اعتماد به نفس از ویژگی‌های روانی بوده که در آن کودک به توانایی‌ها و استعدادهای خود در موفقیت انجام کارها اعتقاد و باور دارد. امروزه تقویت این اعتماد به نفس یکی از محورهای اصلی نظام آموزشی جامعه است.

اعتماد به نفس برای کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان مسئله مهمی است چرا که به آن‌ها اجازه داده تا توان انجام فعالیت‌های جدید داشته باشند و در امتحان کردن آن‌ها نیز خطرپذیرتر باشند.

در بیانی ساده‌تر اعتماد به نفس یعنی دوست داشتن خود، حس ارزشمندی و باور به خود است. کودکی که دارای اعتماد به نفس کافی است، تمامی نقاط ضعف و قوت خود را شناخته و دیدگاه مثبت‌تری به پیرامون خود دارد.

منبع اصلی موفقیت‌ها یا حتی شکست‌های هر فرد در زندگی اعتماد به نفس است. فردی که اعتماد به نفس کمی دارد، از قرارگرفتن در موقعیت‌هایی که ممکن است با خطر روبه رو شود یا همراه با شرمساری و اشتباه کردن باشد، اجتناب کرده و درگیر افکار منفی و مخرب می‌شود.

خردسالان معمولا دارای اعتماد به نفس بالایی هستند اما این حس با ورود به دهه دوم زندگی به آرامی کمرنگ خواهد شد. کودک در این سن متوجه می‌شود که به اندازه هم سن و سال‌هایشان خوب نیست و عملکرد ضعیف‌تری دارد، پس در نتیجه احساس بی‌کفایتی و حقیر بودن می‌کند. او در ابتدای این سن شروع به مقایسه خود با دیگر همسالان کرده و سوال‌هایی مانند: آیا انجام این کار به بهترین شکل ممکن خواهد بود یا خیر؟ را می‌پرسد.

به دلایل بسیاری ، کودکان در ایجاد و حفظ اعتماد به نفس خود مشکل داشته و نسبت به توانایی‌های خود اطمینان کمتری دارند. از این دلایل می‌توان به اصلی‌ترین مورد که ترس است، اشاره کرد. ترس در کاهش حس اعتماد به نفس نقش مهمی ایفا می‌کند. این ترس می‌تواند ناشی از مجازات باشد. ترس کودک را تبدیل به انسانی کرده که برای انجام هرکاری چه اشتباه چه درست، انگیزه‌ای نداشته باشد و در برخورد با اشتباهات زمان سختی را بگذرانند.

در این بین رفتارهای والدین در تقویت و کاهش این حس تاثیر بسزایی خواهد داشت. به طوری که مداخله‌های بیش از حد یا حتی کمبود توجه باعث آزار کودک شده و به او حسی همچون فردی که نمی‌تواند کاری انجام دهد، القا میشود.

همانطور که انتظارات والدین و آموزگاران از عملکرد نوجوانان افزایش می یابد، آن‌ها به تدریج متوجه این نارضایتی می‌شوند که این موضوع خود به تنهایی مشکلی بزرگ در آینده برای کودک خواهد ساخت.

متاسفانه والدین و معلمان تنها کسانی نیستند که می‌توانند اعتماد به نفس کودکان را تضعیف کنند. قلدری توسط بچه‌های دیگر در مدرسه یا محل بازی، یک چالش بزرگ برای کودکان محسوب می‌شود.

فشارهای مختلفی مانند : رسانه‌های اجتماعی، امتحانات، مشکلات خانوادگی و سوء استفاده و چیزهایی همانند شروع مدرسه جدید، تغییر مکان خانه و... می‌تواند بر اعتماد به نفس کودک تاثیر بگذارد.

برای افزایش اعتماد به نفس کودک راه‌های متعددی وجود دارد. این راهکارها ساده و در عین حال بسیار مؤثر است.

داشتن یک والد یا حامی در اینجا نیز بسیار مهم خواهد بود. او با همین حمایت‌ها می‌تواند از بسیاری از مشکلات عبور کند.

 

آیا شما تا به حال به این توجه کرده‌اید که در مقابل این همه مشکل کودک چگونه رفتار کنید؟

به عنوان یک والد یا معلم در جامعه باید یاد بگیریم که از هر کودک، به عنوان یک فرد ارزشمند قدردانی کنیم. بخشی مهمی از کار ما به عنوان والدین و معلم این است که به کودکان بیاموزیم چگونه زندگی، انتخاب‌ها و پاسخ‌های خود را کنترل و در اختیار داشته باشند.

روابط گرم و محبت آمیز در خانواده، پایه و اساس شکل گیری اعتماد به نفس کودکان هستند. زیرا به کودک حس ارزشمندی و دوست داشتنی بودن می‌دهد. دادن حس ارزشمندی به کودک به معنی تمجید از فرزند برای انجام کار است، نه برای انجام آن کار به بهترین شکل ممکن. اگر این ارزشمندی چیزی غیر از این باشد نه تنها باعث افزایش اعتماد به نفس او نمی‌شود بلکه خود یکی از دلایل کمبود این حس به شمار میرود.

برای بهتر شدن کودکان، صحبت با آ‌ن‌ها نیز لازم و ضروری است. پرداختن به این مباحث، به وضوح می‌تواند به فرزند شما کمک کند تا در مورد چالش‌ها به هر شکلی که هست بدون اینکه حس بدی نسبت به خود داشته باشند حرف زده و برای خود ارزش قائل باشند.

به کودکان خود کمک کنید تا افکار و اظهارات منفی را تغییر دهد.ذهن آنها بر این باور است که توانایی آن‌ها با گذشت زمان نمی‌تواند تغییر کند، مهم نیست که چقدر تلاش کنند. همیشه یاد دادن تفکر مثبت به کودکان را در اولویت قرار دهید.

کارهای ساده بسیاری دیگری نیز وجود داشته تا باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان شود. از جمله : توجه به حرف های آن‌ها، مستقل تربیت کردن آن‌ها، وقت گذراندن با آن‌ها تنها کارهای کوچیکی است که کمک شایانی به کودکان در این زمینه خواهد کرد.

در بین همه این راهکارهای مختلف یکی از این راه‌ها استفاده از بازی و اسباب بازی است. همان روشی که تمام کودکان از آن استقبال کرده و واکنش مثبتی نیز به آن نشان می‌دهند.

 

افزایش اعتماد به نفس در کودکان با این روش، کار دشواری نیست. بلکه تنها کافی است والدین در این مسیر قدم بردارند و با توجه به سلیقه کودک اسباب بازی‌های او را فراهم کنند. اسباب‌بازی بیشترین تاثیر را در طول زندگی کودک بر رشد ذهن و فکر او دارد.

اولین اسباب‌بازی که باید در اتاق کودک حضور داشته باشد، پازل ها و بازی‌های فکری هستند. شما با نشستن و بازی کردن همراه کودک، حس دوست داشتن را به او القا کرده و نشان می‌دهید.

لگوهای ساختنی با قطعات ریز، خود به تنهایی می‌تواند به تصورات خلاقانه کودک عینیت بخشد. اودر این بازی با لگوها موجودات خیالی را نمایش می‌دهد و خود را خالق آن‌ها می‌داند. بدین ترتیب رنگ‌ها، اشکال و... تجربه لذت بخشی برای او خواهد بود و او از این طریق می‌تواند علایق خود را هر آنچه در ذهن دارد را بیان کند.

اسباب‌بازی به کودک اجازه داده تا بدون مداخله دیگران و یا چارچوب‌های از پیش تعریف شده، آزادانه لذت ببرند که این مورد در ایجاد حس مثبت و اعتماد به نفس او تاثیر بسیاری می‌گذارد.

کودک با بازی کردن، استعداد‌ها و توانایی‌های خود را پیدا کرده و آشکار می‌کند.

پس شما به عنوان یک والد باید به خاطر داشته باشید که انتخاب وسیله بازی را برعهده کودک بگذارد و درخواست او را در نظر بگیرد.

فروشگاه اسباب بازی پیشوا در این امر مهم پیشرفتی بسیار کرده و در تمامی جنبه های آموزشی و سرگرمی به عرضه محصولات مناسب بپردازد. از جمله محصولات موجود در این فروشگاه شامل انواع بازی های فکری همچون لگوهای آجری ساده و قعات ریز پیچیده ، انواع وسیله های موزیکال پسرانه و دخترانه، انواع سلاح های بی خطر جنگی و... است که والدین قادر به خرید آن‌ها برای پرورش فرزندان خواهند بود.

منبع:

namnak.com

anjomanmaaref.com

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.